Robinson R44 helikopterin ominaisuuksia

Amerikkalaisen Robinson Helicopter Companyn valmistamaa Robinson R44 -helikopteria on usein kutsuttu yhdeksi maailman parhaista ja luotettavimmista helikoptereista, eikä syyttä. Tänään teemme pienen katsahduksen tähän tiettyyn helikopterityyppiin ja sen ominaisuuksiin.

Robinson R44 -helikopterit ovat tällä hetkellä maailman suosituimpia helikoptereita. Tämä tietty tyyppi on ollut tuotannossa jo vuodesta 1992 alkaen, ja pohjautuu yhtiön aikaisempaan, Robinson R22 -malliin. Robinson R44:ssä on tilaa neljälle matkustajalle, ja se onkin siis kätevä koulutushelikopteri, sillä kyytiin mahtuu opettajan lisäksi hyvin myös muutama oppilas.

Jos Robinson R44 -helikopteria vertaa muihin vastaaviin helikoptereihin, on sillä huomattavia etuja niihin nähden. Se on esimerkiksi erittäin nopea, ja huippunopeus on jopa 130 solmua eli 241 kilometriä tunnissa. Matkanopeus on 110 solmua eli 204 kilometriä tunnissa, eli mökille hurauttaa kopterilla todella kätevästi. Vaikka tankin täyttäminen ei ole tänä päivänä enää halpaa, on se taas Robinson R44:lla muihin helikoptereihin verrattuna vielä edullista. Lento-ominaisuuksiltaan tämä kopteri on myös helppo ja ei aiheuta suuria yllätyksiä lentäjille, jotka eivät ole aikaisemmin tämän kopterimerkin koptereilla lentäneet. Näin ollen myös aivan ja vasta helikopterilentäjän luvan saaneen uuden pilotin on helppo ottaa kopteri haltuun.

robinson r44